کمال فروغی

در لا به لای اخبار منتشر شده درباره اهداف سفر جانسون به ایران، از فردی اسم برده می‌شود که در حال حاضر به جرم جاسوسی در زندان است، اما این فرد کیست و چه کرده است؟

سرویس سیاست مشرق - در خبرها عنوان شده است که یکی از اهداف سفر بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس به ایران، تلاش برای آزادی دو نفر از محکومان امنیتی و دو تابعیتی در ایران است، یکی نازنین زاغری و دیگری فردی به نام کمال فروغی؛ اما کمال فروغی کیست و چه کرده است؟

بنا بر گزارش‌های منتشرشده؛ کمال فروغی ابری، محکوم به جاسوسی نفتی و انرژی برای دول بیگانه از جمله انگلیس و آمریکا است.

مطلب مهم آن است که دیوید کامرون نخست‌وزیر وقت انگلیس، در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، خواهان آزادی کمال فروغی، شهروند بریتانیایی ایرانی‌تبار ۷۶ ساله شده بود.

فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا نیز در سفرش به تهران موضوع آقای فروغی را با رئیس‌جمهوری ایران در میان گذاشت.

این درخواست که هم‌زمان با روز جهانی حقوق بشر بود، معنای دیگری پیداکرده و رسانه‌های بیگانه را به سمت تفسیرهای خاص از وضعیت حقوق بشر در ایران و بزرگ‌نمایی دراین‌باره سوق داده است. بر اساس گزارش‌های منتشره در شبکه‌های خبری بیگانه مانند تلویزیون بی‌بی‌سی و روزنامه دیلی تلگراف (۱۳۹۴/۰۹/۲۱)، این مقام انگلیسی در نامه‌اش به رئیس‌جمهور کشورمان خواستار آزادی کمال فروغی شده است.

این دو رسانه انگلیسی همانند بقیه رسانه‌ها با انعکاس گزارش‌هایی، ضمن تأکید بر چند نکته کذب، انحرافی، اتهامی و احساسی و با استناد به نامه فوق، سعی کرده‌اند، اتهام فروغی در ارتکاب جاسوسی برای سرویس مخفی MI۶ و محکومیت وی به تحمل زندان را نادیده گرفته و زیر سؤال ببرند.

رادیو زمانه (۱۳۹۴/۰۹/۲۱) تصریح می‌کند بااینکه خبر زندانی شدن کمال فروغی نخستین بار اکتبر سال جاری و پس‌ازآنکه خانواده فروغی تصمیم گرفت سکوت خود را بشکند در گاردین چاپ شد، کامران فروغی پسر این زندانی چندی پیش به شبکه آی.تی.وی انگلیس گفته بود که «پدرش کاملاً بی‌گناه» است؛ او همچنین ادعا کرده بود که «هیچ‌کس نمی‌داند برای چه او در زندان است و حتی خودش هم نمی‌داند چرا زندانی‌شده است.»

البته اظهارات ضدونقیض وی نشان می‌دهد که به خاطر پرونده پدرش احتمالاً تحت‌فشار دولت انگلیس قرار دارد، زیرا وی در جای دیگری از جمله بی‌بی‌سی (۱۳۹۴/۰۹/۲۲)، اعتراف می‌کند که پدرش اجازه داشته تماس‌های کوتاه تلفنی با خانواده‌اش داشته باشد. همچنین اذعان می‌کند که «تابه‌حال با او به‌خوبی رفتار کردند ولی تقاضا داریم که بعدازاین هم با پدرم خوب رفتار کنند.»

** ارتباط با ۳۵ سفارتخانه بیگانه در ایران

فروغی که در سال ۹۱ به جرم جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی انگلیس به بیش از ۷ سال زندان محکوم شد؛ یک مورد نادر در فعالیت‌های اطلاعاتی محسوب می‌شود چرا که وی هم‌زمان با سفارتخانه بیش از ۳۵ کشور در تهران مرتبط بوده است.

بنا بر همین گزارش، اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که متهم از سرمایه‌داران پیش از انقلاب و عضو حزب جبهه ملی بود و پس از پیروزی انقلاب از کشور خارج شد و تمام سرمایه خود را به انگلیس برد و به کارهای ساختمانی و سرمایه‌گذاری در بانک‌ها و بورس‌های اروپایی پرداخت.

پس از پایان جنگ تحمیلی و ازدواج با همسر دوم خود - مهین فرزانه بیوه آقای اعلم از پزشکان دربار پهلوی که او نیز به سبب ارتباط با جریان انحرافی و به‌ویژه پریوش سطوت (همسر حسین فاطمی)، عامل سرویس جاسوسی MI۶، مدتی را در بازداشت به سر می‌برد.

کمال فروغی سال ۱۳۷۴

** آموزش و جاسوسی در حوزه نفتی و انرژی

فروغی در سال ۶۹-۱۳۶۸ به‌طور مشکوکی به ایران بازگشت و فعالیت‌های اقتصادی خود را در حوزه‌های نفت و انرژی آغاز کرد.

وی پس از ورود به ایران و در دوره جدید در حوزه نفت فعال شد و با توجه به داشتن ارتباطات پنهان خارجی، از طریق عوامل داخلی به حوزه مدیریت کلان نفت و انرژی کشور نزدیک شد و ضمن ایجاد شبکه در حوزه نفت، به‌مرور بستر لازم جهت حضور شرکت‌های خارجی در ایران را فراهم کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی تخصص مأموریتی خود را در شرکت آمریکایی دانیال جانسون دریافت کرد و مشاور ارشد شرکت‌های نفتی و مالی بین‌المللی فعال در غرب آسیا و ایران ازجمله:

شرکت پتروناس مالزی از سال ۷۴ تا ۹۱
شرکت آلبرتا انرژی AEC از کانادا به مدت ۳ سال
شرکت تجاری ماروبنی ژاپن بیش از ۴ سال
کمپانی سرویس نفت آمریکایی BAKER HUGHES بیش از ۵ سال
شرکت انگلیسی بیکر ایسترن (Baker Istern) بیش از ۶ سال
شرکت آلمانی OIL TANKING فعال در کارهای مخازن و ترمینال به مدت ۳ سال
شرکت فرانسوی ARTHUR D’LITTLE فعال در حوزه مالی، به مدت یک سال  بوده است

** آلوده کردن فرزندان مسؤولین و نمایندگان مجلس

فروغی ارتباطات وسیعی که با شرکت‌های مالزیایی داشته، دانشجویان و افراد مستعد را شناسایی و آن‌ها را به دانشگاه تکنولوژی پتروناس مالزی (UTP) معرفی می‌کرد که بیشتر این افراد، از فرزندان مدیران و مسئولان ارشد در وزارت نفت و خارجه و ... بوده‌اند.

هدف این فرد این بود که با توجه به قابلیت، تخصص و مهارتی که این افراد به لحاظ علمی در حوزه نفت و انرژی کسب می‌نمودند، سمت‌های آینده نظام در این حوزه‌ها را با استفاده از آن‌ها و در راستای پیشبرد اهداف مشترک خود و بیگانگان در اختیار بگیرد

شرکت پتروناس مالزی

** ارتباط با عناصر معلوم‌الحال و امنیتی انگلیس در ایران

متهم با جفری جیمز کاردار سفارت انگلیس در تهران- که عنصر مشهور سرویس جاسوسی انگلیس است - از سال ۱۹۹۳ مرتبط بود و با اتمام دوره مأموریت هر سفیر به سفیر بعدی معرفی می‌شد.

وی در پی این ارتباطات بارها به این سفارتخانه تردد نمود و با تمام سفرای انگلیس از جمله ریچارد دالتون- افسر اطلاعاتی سرویس MI۶، سایمون گس، نیکولاس براون و با دیگر اعضاء سفارت مانند هیلتون (وابسته بازرگانی سفارت)، جان استیل (تبعه انگلیس)، استیو فارلو (تبعه انگلیس) و ... در ارتباط بود و آن‌ها را به منزل خود دعوت و به منزل آنان نیز تردد داشت.

وی به عنوان یک عنصر نفوذی در وزارت نفت تلاش می‌کرد که عقد قراردادها و پروژه‌های بخش نفت و گاز ایران را با شرکت‌های انگلیسی تسهیل کند.

او در ازای این خدمات نمایندگی یک شرکت انگلیسی را با واسطه‌گری هیلتون مأمور سفارت در تهران دریافت کرد و علاوه بر آن، در ازای همکاری با جان استیل در شرکت انگلیسی بیکر ایسترن و تلاش در جهت پیشبرد اهداف این شرکت و دیگر شرکت‌های انگلیسی در ایران، ماهیانه مبلغ کلانی به عنوان دستمزد دریافت می‌کرد.

بررسی‌ها و اسناد مکشوفه نشان می‌دهد کمال فروغی فعال در تهیه اطلاعات زیر و ارسال آن به محافل غربی و آمریکایی بوده و از جمله اطلاعات زیر را به طرف غربی منتقل کرده است:

* تهیه نقشه و حتی قراردادهای برخی از پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها
* نقشه‌های میدان‌ها نفت و گاز و خطوط گازی سراسر کشور
* میزان پیشرفت کارها در پروژه‌ها، میدان‌ها و چاه‌های اکتشاف
* رصد مداوم فعالیت‌ها، پروژه‌ها و قراردادهای وزارت و شرکت نفت
* تمامی اخبار و اطلاعات مرتبط با صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران
* تهیه چارت همه قسمت‌های وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، شرکت نفت و گاز و شرکت‌های تابعه که حتی تعدادی از این چارت‌ها مربوط به تغییرات آینده شرکت نفت و پیش‌بینی این تغییرات بوده است.

سرپل نفتی - جزییاتی از جاسوسی کمال فروغی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 19
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    87 14
    یقین بدانید دولت تدبیر تمام جواسیس انگلیس را آزاد خواهد کرد
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    65 22
    من نمي دانم چرا با اين حجم از جاسوسي اين افراد به حبس هاي كوتاه مدت 5،7 و نهايتا 10 سال محكوم مي شوند؟ اينها بايد اعدام شوند
  • IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    45 37
    چه قدر اینها ازنظرتشکیلاتی قوی هستند .متأسفانه در دهه اخیر برخی از مدیران و مردم به هردلیل درمقابل غربیها وادادند .
  • IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    46 8
    خب با این اطلاعاتی که منتقل کرده فقط "7 سال" زندان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!! خب اعدامش کنید ....
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    6 3
    این اطلاعات چیزی نیستند...هر کسی حتی ی مهندس معمولی میتونه به تقشه های سایت دسترسی داشته باشه....همین پتروشیمی هلدینگ بندر امام....منی ک ی کارگر تعمیراتی هستم به این نقشه ها دسترسی دارم یا میتونم دسترسی داشته باشم...یا ی بار ی نفر رو در حراست دسدم کلی کتاب و نقشه از سایتها داشت...حراست بهش گیر داد ک اینا برا چیته؟ گفتش کار تحقیقاتی دارم بهش اجازه دادن اونا رو خارج کنه.....یا همین بخشی هست اطلاعات کمپرسور و توربین ها و موتورهای الکتریکی رو میگیره و پردازش میکنه....مهمترین بخش پتروشیمی فراورش...از زیر مجموعه بندر امام...که ماشینری خوارزمی کارهاشو انجام میده....نفراتشون هر وقت بخوان دستگاهای خارجی به کیس ها وصل میکنن یا از نت جهانی استفاده میکنن...وضع خرابتر از اونی هست ک میبینید...حالا بنظرم این اقا کاری نکرده با چیزهای ک من از پتروشیمی بندر امام دیدم....اون بنظر فقط اطلاعات به انگلیس داده برا قراردادهای نفتی...با دست پر تو مناقصه ها شرکت کنن..
  • ..... IR ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    9 3
    باید این جاسوسهای کثیف را فورا اعدام کرد.هر شخصی برای چنین افرادی حکم زندانی تعیین کند یعنی همکاری کردن با دشمنان اسلام .
  • احمد IR ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۸
    5 6
    اگر اين فرد تلاش ميكرده كه بين شركت نفت با شركت هاي انگليسي ، ايجاد قراداد را تسهيل كند كه در حال كمك بوده است، مگر دولت دنبال سرمايه گذار خارجي در صنعت نفت نيست ؟ با اين كارها انتظار داريد صنعت نفت پيشرفت كند ؟ به هركس انگ جاسوس مي بنديد وبعد در به در دنبال سرمايه گذار مي گرديد؟ روز به روز چاه هاي نفت در حال اضمحلال هستند و نياز به تزريق دارند تا اين سرمايه براي نسل هاي بعدي نيز بماند.
  • محمد IR ۰۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
    13 2
    این یعنی مصیبت به تمام معنا
  • IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
    8 0
    الان رفتن دانشجوها به مالزی یا هر کشور دیگه ای مثل آب خوردنه، نیازی به واسطه هایی مثل این آقا نداره. این آقا هم مشاور شرکت های نفتی بوده و انجام کار حرفه ای مستلزم رد و بدل کردن اطلاعات تخصصیه. دیشب تو 2030 می گفت، یکی از اتهامات ایشون آلوده کردن مسئولینه. نمی دونم صدا و سیما نمی دونه یا خودشو می زنه به اون راه. بابا، الان بعضی مسئولین، بقیه رو آلوده می کنند. مشرق جان، سند متقنی از جاسوس بودن ایشون داری منتشر کن، وگرنه این جور استدلال های آبکی، فایده ای نداره.
  • 1x IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
    0 0
    این بنده خدا با محمد علی فروغی یهودی زاده و رییس لژ ایران(فراماسونر) نسبتی نداره؟
  • IR ۰۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
    0 0
    کمال فروغی پیش منه الان
  • NA AU ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    0 0
    اول اینکه دقت کردید ظریف را با دیدن جانسون‌‌نخست وزیر انگلیس چطور دست هایش را باز کرد دقت کنید طوری عکس‌العمل نشان داد که گویی یک نوکر اربابش را دیده دوم‌ فکر نمکنید این افراد بازداشت شده فقط جاسوس نبودن ؟ بلکه بیشتر یک دشمن به وطن و یک خرابکار و خائن هستند و کمترین مجازات این خائنین اعدام می‌باشد ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس